Overslaan en naar de inhoud gaan
Pols Waterparadijs

Pols peuterbaden voor de allerkleinsten

Op verschillende hoogtes valt er van alles te beleven voor de allerkleinsten. Op het bovenste deel van het waterkasteel vertrekken twee korte buizen. Twee open glijbanen leiden naar de andere bassins.

Laat je verrassen onder één van de wateremmers of houd een watergevecht met je vrienden aan de watershooters. Leef je tussendoor uit in de fonteinen of aan het waterrad.

Pol zwemband poema
peuterbaden
Fungedeelte

Kriebels verzekerd in deze glijbanen

Discoduiker

De Discoduiker

De snelste glijbaan start op het dak van Aquatopia, waar je een prachtig zicht hebt op de omgeving. Terwijl je door de buis van 94 meter lengte zoeft, passeer je lichtstralen in alle kleuren van de regenboog.

Dolle donut

De Dolle Donut

Deze gesloten glijbaan is wat breder, gaat langzamer en betreed je enkel met een rubberen band. Kies een solo-exemplaar of een duobootje en laat je meevoeren op het bochtige en kleurrijke parcours van 86 meter.

Roedelroetsj

De Roedelroetsj

Een open glijbaan, waarop je met meerdere personen tegelijk naar beneden glijdt. De roedel van Pol de Poema is alvast fan!


Instructiebad

De allerjongsten zwemmen hun eerste slagen in het instructiebad met een lengte van 16 en een breedte van 9 meter. Buiten de openingsuren van het fungedeelte vinden hier groepslessen plaats: van aquazumba en floatfit tot aquacycling en babyzwemmen.

zwemmer

Springplatformen

Springtorens

Op zoek naar een adrenalinekick? Aquatopia is één van de weinige zwembaden in Vlaanderen met springtorens. Er zijn springplanken op 1 en 3 meter hoogte en een duikplatform op 5 meter. De verstelbare bodem kan zakken tot 3,80 meter diepte.


Toegankelijk voor iedereen

Aalst Sport vindt maximale toegankelijkheid voor G-sporters en houders van een European Disability Card vanzelfsprekend. Aquatopia beschikt dan ook over een luie trap voor mensen die moeilijk in of uit het bad geraken en een mobiele waterlift voor mensen met een beperking. Vraag ernaar bij de redders. Er zijn ook aangepaste toiletten en kleedkamers. Een lift brengt je naar de tribunes, bArd’eau en de sportzaal. Vraag ernaar bij het personeel.