Overslaan en naar de inhoud gaan
Sportgedeelte

Raymond-bad

Het 50-meterbad telt acht banen, waar je je zwemtechnieken kan bijschaven. Fervente baantjestrekker? Kies dan voor de snelle baan. Houd je het liever wat rustiger? Zwem dan in de trage baan. In het Raymond-bad vinden regelmatig regionale en nationale zwemwedstrijden plaats.

Het bad werd vernoemd naar Raymond Uyttersprot, voormalig burgemeester van Aalst en vader van Ilse Uyttersprot.

Wist je dat…

het 50-meterbad uitgerust is met een drenkelingensysteem? Zodra de onderwatercamera’s een niet-bewegend lichaam detecteren, krijgen de redders een melding.

startblokken-zwembad
zwembad-50m

Reservaties & scholen

Een groepsreservatie aanvragen voor het sportbad kan door een mail te sturen naar info@aalstsport.be. Sportclubs en scholen dienen voor de start van het nieuwe schooljaar hun volledige planning aan te vragen via info@aalstsport.be


Zwemlessen

Wil je je kind leren zwemmen of heb je zelf nood aan zwemles? Aquatopia is de thuishaven voor heel wat sportclubs en privélesgevers. Wens je je kind of jezelf in te schrijven? Hier vind je meer informatie over onze sportclubs en de contactgegevens van de privélesgevers in Aquatopia. 

Ilse-bad

Het 25-meterbad bestaat uit twee delen, die elk een aparte bodemstand kunnen hebben. De verstelbare bodem kan zakken tot een diepte van 3,80 meter en stijgen tot een bodempje van enkele millimeters water. Het achterste deel van het bad grenst aan de springtorens. Bij een lage bodemstand kan je hier duiken of schoonspringen vanop 1, 3 of 5 meter hoogte. Het Ilse-bad telt in totaal 12 banen. Tussen de twee delen ligt een ponton, waarop redders of lesgevers kunnen plaatsnemen. Deze baden zijn ideaal voor wedstrijden waterpolo, artistiek zwemmen of schoonspringen.

Het bad werd vernoemd naar de betreurde Ilse Uyttersprot, voormalig burgemeester van Aalst en dochter van Raymond Uyttersprot.

overzicht
springplank
zwemgedeelte

Instructiebad

De allerjongsten zwemmen hun eerste slagen in het instructiebad met een lengte van 16 en een breedte van 9 meter. Buiten de openingsuren van het fungedeelte vinden hier groepslessen plaats: van aquazumba en floatfit tot aquacycling en babyzwemmen.

zwemmer

Allround sportcomplex

Triatlonruimte

Tussen het Raymond- en Ilse-bad train je voor de ‘droge’ disciplines van een triatlon. Spring na je zwembeurt op één van de hometrainers en werk je training af op de loopband.

Sportzaal

Op de eerste verdieping bevindt zich een polyvalent sportzaaltje van 380 m2. Aquatopia wordt zo een allround sportcomplex, waar je ook op niet-watersporten kan trainen.

Toegankelijk voor iedereen

Aalst Sport vindt maximale toegankelijkheid voor G-sporters en houders van een European Disability Card vanzelfsprekend. Aquatopia beschikt dan ook over een luie trap voor mensen die moeilijk in of uit het bad geraken en een mobiele waterlift voor mensen met een beperking. Vraag ernaar bij de redders. Er zijn ook aangepaste toiletten en kleedkamers. Een lift brengt je naar de tribunes, bArd’eau en de sportzaal. Vraag ernaar bij het personeel.