Overslaan en naar de inhoud gaan

Webshop

Welke tickets kan ik online bestellen?

Tickets voor Pols speelparadijs kan je bestellen via onze webshop. Tickets voor het sportgedeelte kunnen enkel worden aangekocht aan de balie of aan onze kiosk. 

Hoe lang op voorhand kan ik tickets bestellen?

Er is geen restrictie op het aantal dagen vooraf dat je moet reserveren. We raden je aan om jouw tickets op voorhand te bestellen. Op die manier ben je zeker van jouw plaats op de dag en het tijdsslot naar keuze. 

Kan ik online tickets bestellen voor het sportgedeelte? 

Momenteel is het niet mogelijk om online tickets voor het sportgedeelte te bestellen. Tickets voor het sportgedeelte kunnen zowel aan de kassa als aan de kiosk gekocht worden. Aan de kiosk is geen cash betaling mogelijk. 

Hoe reserveer ik mijn tickets online? 

Tickets voor Pols speelparadijs kan je eenvoudig aankopen via de webshop. Kies je gewenste dag en het gewenste tijdsslot. Stel je bezoek samen door de tickets toe te voegen volgens leeftijd. 

 • Nieuwe bezoeker? Je kan je aanmelden met je burgerprofiel of een nieuw account aanmaken (op naam van een volwassene)
 • Bestaande bezoeker? meld je aan met je gebruikersnaam en wachtwoord
 • Je hebt reeds reservaties gemaakt voor (sport)zalen en/of (sport)kampen bij de Stad Aalst? Dan heb je normaal gezien al een profiel, meld je aan met je gebruikersnaam en wachtwoord. 

Rond je bestelling verder af. Na de betaling ontvang je een e-ticket samen met een reserveringsbewijs in je mailbox. Bij voorkeur bewaar je deze op je smartphone. Je kan alles ook printen. 

Bij aankomst in Aquatopia print je de toegangsbandjes via de verkregen QR-code aan de kiosk uit. 

Kan ik aan de kassa een ticket aankopen of een reservatie maken? 

Je kan alle tickets aankopen aan de balie van Aquatopia. We raden je wel aan om je ticket voor Pols speelparadijs op voorhand te kopen, zo ben je zeker van de dag en het tijdsslot naar voorkeur. Aan de balie kan je geen reservaties maken voor een dag in de toekomst. 

Het lukt me niet om een account aan te maken op de webshop. 

We controleren bij het aanmaken van een account of je gegevens al bestaan in onze database. Stuur een mailtje naar info@aquatopia-aalst.be bij vragen of problemen tijdens het aanmelden. 

Ik krijg een melding dat mijn account al bestaat, wat nu? 

Het zou kunnen dat je reeds een reservatie hebt gemaakt in een andere (sport)zaal van de stad Aalst of voor een (sport)kamp. klik in dit geval op wachtwoord vergeten. Krijg je geen e-mail? Stuur dan een mailtje met je gegevens naar info@aquatopia-aalst.be 

Ik zou graag met een groep komen zwemmen, heb ik dan een voordeeltarief en hoe plaats ik een reservering? 

Groepen die met 15 of meer personen komen zwemmen, genieten van een voordeeltarief voor Pols speelparadijs. Op dit moment is het niet mogelijk om online te reserveren. Voor een groepsreservatie kan je een mailtje sturen naar info@aquatopia-aalst.be. 

Ik heb online tickets besteld, maar ik heb deze niet ontvangen in mijn mailbox, wat nu? 

Check eerst of de e-tickets niet in je SPAM of ongewenste e-mail zijn beland. Het kan ook voorvallen dat de betaling via de bank wat op zich laat wachten. Ontvang je na 15 minuten nog geen e-mail met bevestiging van je aankoop, neem dan contact op via info@aquatopia-aalst.be. 

Kan ik via de webshop een maandabonnement/10-beurtenkaart voor het sportgedeelte of een gezinsabonnement voor Pols speelparadijs kopen? 

Op dit moment is het niet mogelijk om abonnementen aan te kopen via de webshop. 

Kan ik mijn abonnement voor het sportgedeelte of Pols speelparadijs verlengen via de webshop? 

Op dit moment is het niet mogelijk om je abonnement online te verlengen. Wil je de wachtrijen aan de kassa vermijden? Je kan je abonnement verlengen aan onze kiosk. Enkel als niet-inwoner van Aalst, moet je langs de balie passeren voor het verlengen van je abonnement. 

Kan ik online controleren hoeveel beurten er nog op mijn abonnement staan? 

Op dit moment is het niet mogelijk om de resterende beurten op je abonnement te raadplegen/controleren. Je kan dit wel gemakkelijk (laten) controleren aan de kassa of aan de kiosk in Aquatopia. 

Kan ik mijn zwembeurt verplaatsen? 

Indien je niet kan komen zwemmen op je gereserveerde tijdsslot en je wenst dit te verplaatsen, dan kan dit door een mail te sturen naar info@aquatopia-aalst.be. Aanvragen voor verplaatsingen via Facebook of andere kanalen worden niet verwerkt en zijn dus ook niet geldig. 

OPGELET! Je dient je verplaatsing aan te vragen voor de start van het tijdsslot. Tickets worden niet verplaatst of terugbetaald wanneer je niet komt opdagen op het gereserveerde zwemmoment. 

Als ik online een tijdsslot reserveer, mag ik dan maar 1 uur komen zwemmen? 

Met je ticket voor Pols speelparadijs kan je jouw zwemmoment aanvangen aanvangen binnen het gereserveerde tijdsslot. Er is geen tijdslimiet op je bezoek aan Pols speelparadijs. 

OPGELET! Op piekmomenten kan het zijn dat je zwemmoment beperkt is tot 2 uur (exclusief omkleedtijd). 

Tickets en tarieven

Hoeveel kost een (parkeer)ticket voor Aquatopia? 

Een volledig overzicht van de tarieven die Aquatopia hanteert, vind je hier

Wanneer je met de wagen komt zwemmen in Aquatopia, is het eerst halfuur gratis. Daarna betaal je €0.5/uur voor de volgende 6 uur. 

Welke abonnementen biedt Aquatopia aan? 

Aquatopia biedt verschillende abonnementen aan. Een overzicht van de tarieven vind je hier

 • Sportgedeelte
  • Maandabonnement: met dit abonnement kan je aan een voordeliger tarief een hele maand 1x per dag komen sportzwemmen. 
  • 10-beurtenkaart: met dit abonnement kan je aan een voordeliger tarief komen sportzwemmen. hierbij heb je geen beperking van het aantal beurten per dag en de beurten moeten niet binnen een bepaalde tijdsperiode worden gebruikt. 
 • Pols speelparadijs
  • Gezinsabonnement: met dit abonnement kan je met je gezin voordeliger komen zwemmen in Pols speelparadijs. Hierbij heb je geen beperking van het aantal beurten per dag en de beurten moeten niet binnen een bepaalde tijdsperiode gebruikt worden. 
 • Parking 
  • Groot gebruikers kunnen beroep doen op ene voordelig parkingtarief. Onder grootgebruikers verstaat Aquatopia: 
   • Trainers, bestuursleden of werknemers van verenigingen die een seizoenaanvragen indienden. 
   • Werknemers van concessionarissen in de desbetreffende sportsite. 
   • Vertegenwoordigers van verenigingen die een gebouw beheren op de desbetreffende sportsite. 

Grootgebruikers kunnen een aanvraag indienen via info@aquatopia-aalst.be 

Ik wens een factuur te ontvangen. 

Via info@aquatopia-aalst.be kan je een factuur aanvragen voor je bezoek aan Aquatopia. Zorg dat je e-mail zo volledig mogelijk is, met alle nodige gegevens om de factuur op te maken. 

Openingsuren

Wat zijn de openingsuren? 

Aquatopia is op weekdagen geopend tussen 6.30 uur & 21 uur en in het weekend tussen 7 uur en 18 uur. Een volledig overzicht van de openingsuren vind je hier

Wat zijn de openingsuren van Pols speelparadijs? 

Tijdens de schoolweken kan je in Pols speelparadijs terecht op woensdagnamiddag, vrijdagnamiddag, zaterdag en zondag. Tijdens de schoolvrije weken kan je dagelijks terecht in Pols speelparadijs. Een volledig overzicht van de openingsuren vind je hier

Het 50-meterbad en 25-meterbad zijn niet op hetzelfde moment geopend, waar vind ik de openingsuren? 

De sportbaden zijn afwisselend geopend. Een volledig overzicht van de openingsuren vind je hier

Wat zijn de sluitingsdagen van Aquatopia? 

Een overzicht van de sluitingsdagen van Aquatopia vind je onderaan de pagina met de openingsuren. Hou zeker onze sociale media kanalen in de gaten. Hier worden eveneens alle sluitingsdagen aangekondigd. Ook sluitingsdagen door onverwachte omstandigheden worden hier gecommuniceerd.  

Hoeveel minuten voor sluitingstijd kan ik mijn zwemmoment aanvangen? 

Voor het sportgedeelte kan je tot 30 minuten voor sluitingstijd je zwemmoment aanvangen. Voor Pols speelparadijs is dat vastgelegd op 1 uur voor sluitingstijd. 

Wanneer is de cafetaria geopend? 

De openingsuren en sluitingsdagen van Bard'eau vind je hier

Lessen en sportclubs

Waar kan ik mijn kind inschrijven voor een zwemles? 

Hier vind je een overzicht van alle sportclubs en privélesgevers gevestigd in Aquatopia. Al het contact verloopt via de clubs/privélesgevers zelf. Neem dus gerust contact met hen op om jouw kind in te schrijven voor een zwemles. 

Ik wil me aansluiten bij een sportclub in Aquatopia, waar vind ik meer informatie? 

In Aquatopia zijn verschillende sportclubs gevestigd. Hier vind je een overzicht van de sportclubs die gevestigd zijn in Aquatopia. Al het contact verloopt via de clubs zelf. Neem dus met hen contact op om je aan te sluiten bij een sportclub. 

Mag ik mijn kind zelf leren zwemmen in Aquatopia? 

Het is toegelaten om gratis les te geven aan familieleden. Indien dit niet het geval is, dien je een aanvraag te doen voor privélesgever. Meer informatie voor privélesgevers vind je hier. Aanvragen kunnen worden ingediend via info@aquatopia-aalst.be. 

Ik wil graag privélesgever worden in Aquatopia, hoe doe ik dit? 

Kandidaat privélesgevers dienen een aanvraag in te dienen, om nadien een jaar- of maandabonnement voor privélesgevers aan te kopen. Hier vind je meer informatie voor privélesgevers en de benodigde documenten voor de aanvraag. Een aanvraag kan worden ingediend via info@aquatopia-aalst.be 

Regels en voorschriften

Intern reglement Aquatopia 

Je kan ons intern reglement hier nalezen. Bij eventuele vragen kan je contact opnemen met info@aquatopia-aalst.be

Wat zijn de kledijvoorschriften? 

Het gebruik van schone en aangepaste, zindelijke zwemkledij is verplicht. 

 • Heren: Een zwembroek of een zwemshort boven de knieën, exclusief ontworpen om te zwemmen of een aansluitende wetsuit met korte mouwen en pijpen. 
 • Dames: een badpak, bikini of een aansluitende wetsuit met korte mouwen en pijpen. 
 • Andere vormen van kledij zijn niet toegelaten. Aquatopia en SportAG behouden zich het recht voor om bezoekers op basis van aanstootgevende en/of onjuiste zwemkledij de toegang te ontzeggen. 

Is het dragen van een badmuts verplicht? 

Het dragen van een badmuts is nier verplicht. Lange haren tot over de schouders worden verplicht samengebonden of opgestoken. 

Mag ik foto's nemen van mijn kinderen tijdens de zwemles? 

Het is niet toegelaten foto- of andere opnameapparatuur te gebruiken in Aquatopia. Opnames maken kan enkel met voorafgaandelijke goedkeuring van SportAG en Aquatopia. De aanvraag kan je doen via info@aquatopia-aalst.be

Mag ik eten of drinken meenemen in het zwemgedeelte? 

Het is enkel toegestaan om water mee te nemen in het zwemgedeelte. Andere dranken of etenswaren zijn verboden. 

Mijn kinderen kunnen zwemmen, mogen zij alleen binnen? 

Begeleiding voor kinderen onder de 10 jaar is verplicht. 

Mijn kind heeft zwemles, mag ik mee het zwemgedeelte binnen? 

Als je kind zwemles heeft, kan je als ouder me de omkleedzone binnen door middel van ene omkleedpas. Op deze manier kan je jouw kind(eren) helpen bij het omkleden. Nadien dien je het zwemgedeelte te verlaten. Je kan de zwemles van je kinderen volgen vanuit de tribunes aan het 25-meterbad of 50-meterbad. 

Mijn kind heeft zwemles, mag ik mee het water in? 

Als je kind zwemles heeft, mag je mits aankoop van een zwemticket mee het zwemgedeelte binnen. Verdere afspraken maak je met de privélesgever of sportclub in kwestie. 

Ik ben begeleider, mag ik mijn schoenen aanhouden? 

Schoenen zijn verboden in de natte zone van Aquatopia. Indien je toch je schoenen wenst aan te houden, dien je aan de balie een schoenovertrek te vragen. 

Jobs

Openstaande vacatures

Op de website van de stad Aalst vind je een overzicht van onze openstaande vacatures. 

Heb je interesse om bij Aquatopia te werken, maar vind je nog geen vacature op jouw maat? Dan kan je altijd spontaan solliciteren

Ik zou graag als jobstudente aan de slag gaan in Aquatopia. 

Wil je graag aan de slag als jobstudent in Aquatopia? Neem dan contact op via info@aquatopia-aalst.be met vermelding van je gegevens. 

Toegankelijkheid

Op welke manieren is Aquatopia bereikbaar? 

Aquatopia is vlot bereikbaar let de fiets, wagen of het openbaar vervoer. Je kan je bezoek aan Aquatopia hier plannen. 

Ik kom met de wagen naar Aquatopia, waar kan ik parkeren? 

Aquatopia beschikt over een grote parking aan de linkerzijde van het gebouw? Hier kan je je wagen parkeren. Een overzicht van de parkeertarieven vind je hier. De kleine parking is enkel toegankelijk voor bussen en campers. 

De parking is volzet, wat nu? 

Is de parking van Aquatopia volzet? Dan kan je je wagen kwijt op de betalende parkeerplaatsen op de Albrechtlaan. 

Is er een parking voor fietsen? 

Aquatopia beschikt over een gratis fietsenstalling voor het gebouw. 

Kan mijn kind een zwemdiploma behalen in Aquatopia? 

Jazeker! Vraag bij aankomst meer informatie aan de redders. Aan de balie kan je een zwemdiploma aankopen voor €1. 

Wat is de temperatuur van de zwembaden? 

In de sportbaden hanteert Aquatopia een watertemperatuur van 27° tot 28°C om het zo aangenaam mogelijk te maken voor elk type zwemmer. De omgevingstemperatuur is steeds 1 graad warmer dan de watertemperatuur.

De temperatuur van de zwembaden: 

 • 50-meterbaden: 27.5°C
 • 25-meterbad: 28°C
 • Instructiebad: 32°C 
 • Pols speelparadijs: 28°C (glijbanen) & 32°C (peuterbaden)

Moet ik een muntstuk meebrengen voor het gebruiken van een locker? 

Neen, de lockers in Aquatopia kan je gebruiken via je toegangsbandje of abonnement of via een zelfgekozen code. 

Ik wil een wachtrij aan de kassa vermijden, wat kan ik doen? 

Je kan je tickets kopen via onze kiosk. Hier kan je enkel betalen via Bancontact en heb je jouw ID nodig. Tickets voor het recreatieve gedeelte kan je ook online aankopen en afhalen aan onze kiosk. 

Wat zijn de faciliteiten voor G-sporters in Aquatopia? 

Aquatopia is voor iedereen toegankelijk. Vraag gerust aan de balie een rolstoel die ook in het natte gedeelte mag gebruikt worden. Je kan een redder aanspreken van het gebruik van een mobiele luie trap. De tribunes zijn bereikbaar via de lift in de inkomhal. 

Heeft Aquatopia camperplaatsen? 

Aquatopia beschikt over 2 camperplaatsen op de kleine parking, rechts van het gebouw. Meer info vind je op de website van Visit Aalst

Het is niet mogelijk om de camperplaatsen telefonisch of via de app te reserveren. Via de app kan je controleren of er nog beschikbare plaatsen zijn. 

Beschikt Aquatopia over oplaadpunten voor elektrische wagens? 

Ja, Aquatopia beschikt over 1 oplaadpunt voor elektrische wagens op de grote parking links van het gebouw. 

Groepen, evenementen of verjaardagsfeestjes

We zijn met een groep van 15 of meer personen en zouden graag komen zwemmen in Pols speelparadijs. 

Wanneer je met een groep van 15 of meer personen bent, kan je genieten van een voordeliger tarief. Een groepsaanvraag dien je in door te mailen naar info@aquatopia-aalst.be

We willen een verjaardagsfeestje organiseren in Aquatopia gecombineerd met een bezoek aan Bard'eau, waar kan ik terecht? 

Voorlopig dien je apart tickets te kopen voor Pols speelparadijs en neem je contact op met Bard'eau in verband met de reservatie voor een verjaardagsfeestje. 

Onze sportclub/vereniging wil een evenement organiseren in Aquatopia, waar kunnen we terecht? 

Wanneer je samen met je sportclub of vereniging een evenement wenst te organiseren in Aquatopia, dien je minstens een maand op vooraf een aanvraag te sturen via info@aquatopia-aalst.be. Een medewerker van Aquatopia zal dan met jou contact opnemen om de verdere afspraken te maken.

Verloren voorwerpen

Ik ben een voorwerp verloren in Aquatopia, wat nu? 

Wanneer je een voorwerp bent verloren in Aquatopia mag je mailen naar info@aquatopia-aalst.be met vermelding van volgende gegevens: 

 • Datum bezoek Aquatopia
 • Telefoonnummer
 • Beschrijving of foto van het voorwerp
 • Beschrijving van de plaats waar je je voorwerp bent verloren

Een medewerker van Aquatopia neemt spoedig met jou contact op.